Deze pen is een pellet waggler, door zijn speciale vorm vliegt hij als een speer voorruit, remt op het water zodat hij niet onderduikt en geeft weerstand bij een aanbijtende vis zodat het zelf haaksysteem optimaal is. De kleinste vorm vliegt al zeer ver tot bij de vis, je moet het echt zien in de praktijk. Zeer optimaal zelfs bij ondiepe vijvers, je kan werkelijk zeer ondiep vissen en de bovenste waterlaag. De pen plopt en maakt hetzelfde geluid als de bijgeschoten pellets! Deze pen heeft geen vleugels maar vliegt strak vooruit tot op je visafstand, op de lijn monteren tussen stoppers met een afstand van ± 10 cm. Het enige nadeel bij zijwind is niet het gooien maar het afdrijven van de montage door de geringe diepgang, maar dat heb je altijd bij oppervlaktevisserij.

De pen is voor de vis niet onnatuurlijk, integendeel soms denken ze dat het een stuk brood is en happen zelfs of titsen aan de pen.

Geschikt om alle vis aan de oppervlakte te vangen zoals winde, roofblei maar voornamelijk karper.

Met de tijd komen er deuken in je pen door pellets, connector of een botsing tegen de hengel, geen nood je kan blijven vissen, de pen neemt nooit water op, het ziet er niet meer uit maar vergelijk het met kunstaas die gegrepen wordt door een snoek. Je materiaal leeft!

Verkrijgbaar in de gewichten van 4, 6, en 8 gram. ongeveer want iedere pen is uniek handgemaakt en kan meer of minder wegen na het afwerken. Het gewicht staat op de pen zodat je weet met welke pen je aan het vissen bent. Standaard leverbaar in de volledig witte kleur, ook nog te bestellen kleuren: geel en rood.

Bekijk hier het succes van deze pen: Vissen met deze pellet waggler in Waregem.

Bekijk hier het maken van deze pen.

€4,00 voor de 4 gram vast lood.

€5,00 voor de 6 en 8 gram met verwisselbare messing schijven. De schijfjes kunnen afgenomen worden zodat de pen hoger staat of je kan er bij steken zodat je pen nog gevoeliger is.

Messing schijfje om te fijn tunen apart verkrijgbaar in 0,5 en of 0,3gram te verkrijgen aan €0,20/stuk