Deze pen is een pellet waggler om karpers te vangen, door zijn speciale vorm vliegt hij als een speer voorruit, remt op het water zodat hij niet onderduikt en geeft weerstand bij een aanbijtende vis zodat het zelf haaksysteem optimaal is. De kleinste vorm vliegt al zeer ver tot bij de vis, je moet het echt zien in de praktijk. Zeer optimaal zelfs bij ondiepe vijvers, je kan werkelijk zeer ondiep vissen in de bovenste waterlaag. De pen plopt en maakt hetzelfde geluid als de bijgeschoten 8mm pellets! Deze pen heeft geen vleugels maar vliegt strak vooruit tot op je visafstand

Montage: De lijn ongeveer 10cm torsen, rubberen stopper opschuiven, een pellet waggler wartel met speld opschuiven, nog een rubber stopper opschuiven, de wartel zit nu op het getorste deel van je lijn tussen 2 rubber stoppers nu nog een feeder connector inlussen voor je onderlijn, lus in lus kan ook. Klaar! drijvend of zinkend vissen met dezelfde montage.

Het enige nadeel bij zijwind is niet het gooien maar het afdrijven van de montage door de geringe diepgang, maar dat heb je altijd bij oppervlaktevisserij.

Deze pen (witte uitvoering) is voor de vis niet onnatuurlijk, integendeel soms denken ze dat het een stuk brood is en happen zelfs of titsen aan de pen.

Geschikt om alle vis aan de oppervlakte te vangen zoals winde, roofblei, forel maar voornamelijk karper, de 4 gram is het instapmodel en wordt het meest gebruikt. Andere gewichten om verder te vissen of als er tegenwind is. Alle pennen hebben nu verwisselbare schijfjes.

Met de tijd komen er deuken in je pen door pellets, connector of een botsing tegen de hengel, geen nood je kan blijven vissen, de pen is gemaakt uit Rohacell en neemt geen water op, het ziet er niet meer uit maar vergelijk het met kunstaas die gegrepen wordt door een snoek. Je materiaal leeft!

Verkrijgbaar in de gewichten van 4, 6, en 8 gram. Iedere pen is uniek handgemaakt en kan meer of minder wegen na het afwerken. Het gewicht staat op de pen zodat je weet met welke pen je aan het vissen bent. Standaard leverbaar in de volledig witte kleur, ook nog te bestellen kleuren: geel en rood.

Onderwater Piwi S, 1 maat-gewicht.

Nieuw: de onderwater zwevende piwi! zwart van kleur en zinkt langzaam door de waterlagen. €7,00/stuk Opgelet één maat-vorm! Deze is iets kleiner dan de 4 gram en werpgewicht ongeveer 6gram.

Hoe vissen met de PiWi S: De pen is uitgelood samen met rubbers met een pellet wartel van Guru + een kleine feeder connector met rubbertje voor de onderlijn. Zelf kan je de pen verzwaren door kleine loodjes in de pen te steken.

Een hit op commercials, deze pen kan op 2 manieren gevist worden.

1) de pen gaat eerst naar beneden met een semi drijvende pellet (wafter) of dumbel aan de haak. De pen is nu snelzinkend en wordt vertraagd door de drijvende pellet.

2) de zinkende pellet van 8 mm trekt de pen langzaam onder, samen vissen ze de waterkolom af. De beten zijn fenomenaal. Hoe zie je de beet? Hou maar je hengel vast!

€6,50 voor de 4 – 6 en 8 gram met verwisselbare messing schijven. De schijfjes kunnen afgenomen worden zodat de pen hoger staat of je kan er bij steken zodat je pen nog gevoeliger is.

Messing schijfje om te fijn tunen apart verkrijgbaar in 1,2 – 1 – 0,6 – 0,5 en 0,3gram te verkrijgen aan €0,20/stuk dus €1 voor 5 stuks, combineren is mogelijk om je pen verder af te stellen. De pen kan wat dragen!

Afhankelijk van je montage die ook weegt (rubbertjes, wartel) kan je de gewichtjes vervangen of bijsteken tot de juiste afstelling van je onderwater Piwi.

Tip: bij de onderwater piwi kan je kleine loodjes bv een stodz nr 6 platgenepen of een bolletje lood in de schroefdraad laten vallen om zo de snelheid te beïnvloeden.