Na enkele uren op een opendeur dag van “De Tuinvriend” in Zolder te staren naar iemand die dobbers maakte terwijl je er bij stond! Dit had ik nog nooit eerder gezien! Blijkt dat dit Maurice Daelmans was en ik kon hem uitvragen over hoe en wat i.v.m. dobbers maken, zelf maken.

Na deze demonstratie was ik verkocht en zou zelf starten met pennen maken. Iedereen werkt met de middelen die hij heeft en als meubelmaker zou ik wel mijn eigen draaibank maken. Na vallen en opstaan werd mijn eerste pen gedraaid want iets zien doen of zelf doen is een groot verschil!
Eind 1992 en ongeveer op het zelfde tijdstip dat mijn zoon geboren werd ook mijn eerste pen gemaakt op een zelfgemaakte draaibank met Dremel tool.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is algemeenzicht-700x525.jpg
Mijn eerste draaibank, bemerk rechts achter een toerentalregelaar. rechts vooraan aan de zijkant een tool om zelf inox oogjes te maken.

Vele jaren later om preciezere pennen te kunnen maken koop ik een draaibank over van Ronald. De draaibank is een juweeltje en is gemaakt met een naaimachine motor, zeer handig met voetpedaal. Deze draaibank is gemaakt door een instrumentenmaker en zeer precies gelagerd. Verder draaien met deze draaibank maar nog steeds met negatieve mallen: zie hier

Mijn 2de draaibank

2018 Jaren heb ik pennen gemaakt met negatieve mallen dus tijd om te starten met een nieuwe draaibank met kopieerinrichting. Met positieve mallen om steeds dezelfde pennen te maken. De bovenstaande draaibank wordt nog steeds gebruikt om pennen te schuren, boren en voor nog veel meer.

De nieuwe draaibank, de voeler volgt het pleximodel.

Vandaag: Mallen maken met de lasercutter.