Antenneverf: Motip spuitbus fluo rood en fluo geel, of zwarte bordenverf

Borstel: Da Vinci nr 8  / 1370. Dit is een ideale vernisborstel! 

Kleuren: Clou beits in alle mogelijke kleuren, in zakjes of reeds aangemaakt als aquacolor. Ofwel kan je met een alcoholstift, textielstift of iets dergelijks de body kleuren vooraleer je de poriën vuller aanbrengt! Ik gebruik nu zwarte beits.

Wat kan je nog gebruiken: meubelkleur, inkt, alles wat kleurt zonder afwerkingslaag ingesloten! Het beste is niet opruwend kleur op solventbasis.

Poriën vuller: Ik gebruik de tweecolux grondlak als Poriënvuller, 2 lagen na elkaar met een tussentijd deze maakt de ondergrond perfect.
Vernis: G8 van Vosschemie, ik geef 2 lagen met tussentijd na elkaar.

Lijm: Pattex profix 400 (lijmt alle soorten materiaal aan elkaar)

PU Lijm

Inox: 0.5; 0.6; 0.8 voor de onderantennes; 0.2, 0.3 om oogjes te draaien.

Titanium als onderantenne: plooit als een hoepel en keert terug naar zijn oorspronkelijke staat, ideaal voor karperpennen.

Plastiek antennes: 1.50; 2.00; 3.00 mm als antenne, 40mm-50mm-80mm lang.

Glasvezel: 0,6mm; 0.8mm en 1,00 als antenne in diverse lengtes (wit en zwart). 

Carbon: 0.7mm en 0.8mm als antenne in diverse lengtes.

Rohacell zelf te verzagen.

Blok Rohacell

Balsa rondhout: Ø 6mm; 8mm; 10mm; 12mm; 15mm; 20mm; 25mm.

Gewichtsaanduiding: Met zwarte of witte Chinese inkt aanbrengen (gewichtsnotering, tekst) na de geschuurde laag poriën vuller en voor de vernis. Dus tussen de 2 lagen in. Op deze manier is de aanduiding onuitwisbaar!

Centreermallen: Deze mallen moeten perfect zijn anders werken ze  niet! Je laat ze best maken bij een draaier frezer die met zijn draaibank perfecte mallen kan maken. Niet iedereen kan een gaatje van 0,5 mm door kunststof boren! Er is wel ergens een firma in je buurt die deze handeling aankan!

Draaimallen: Deze draaimal maak je door de gewenste vorm uit te zagen / schuren uit een stukje MDF of volkernplaat. Neem een fotoscan (zelf de vorm tekenen kan ook!) van je pen en kleef deze op het stukje MDF of volkernplaat van 13mm  (onderantenne links) zaag nu of schuur met een schuurwals de helft van het dobber lichaam uit. Na ontvetten kleef je daarop een stukje schuurpapier P120(dit is relatief grof voor balsa). Je pen is klaar en naar maat als je mal geen balsa meer kan afnemen! Dus de mal stoot tegen de boven en onderantenne. Na schuren met P600!

Positieve mallen uitsnijden met een lasercutter of 3D mallen printen.